31.12.2019

Fuego Restaurant & Bar

Kolacja Degustacyjna

“Nowe Doznania”

 


Menu Degustacyjne 


Snack/ przekąska

DYNIA/CZARNY BEZ/ CHIMICHURRI/ WĘDZONA KACZKA

[Dynia piżmowa piklowana w occie z czarnego bzu, salsa chimichurri z natki pietruszki,       kolendry, oregano i czosnku. Plastry podwędzanej piersi z kaczki].


Apetizer/ przystawka zimna

WĘGORZ/ SOBA/ KAWIOR Z JESIOTRA/ MASHUA/OLIWA Z GRZYBÓW LEŚNYCH

[Plastry węgorza „Unagi”, makaron gryczany Soba, chips Mashua, oliwa grzybowa]

Entree/ przystawka

 „ZIMOWE LATTE”

TOPINAMBUR/ GRZYBY LEŚNE/ MLEKO KOKOSOWE/ KAKAO

[Dwuwarstwowy krem z pianką z mleka kokosowego posypany grzybowym kakao]

Intermezzo

Mojito- Czerwone jabłko

[Granita o smaku mojito z płatkami kwaśnych liści czerwonego jabłka]

La Plats/ danie główne I

KRÓLIK/ ORZECHY/ BISZKOPT/ ESPUMA Z PIECZONEGO ZIEMNIAKA/ SMARDZE

[Roladka z combra z królika, szpinaku i orzechów, ziołowy biszkopt,                                                sos z pieczonego ziemniaka, smardze macerowane w czerwonym winie]

La Plats/ danie główne II

DORSZ/ SALSEFIA/KOKOS/ BISQUE RYBNY/ DAKTYLE

[Polędwica z dorsza, grillowana salsefia w wiórkach kokosowych,                                                     sos na bazie białych ryb i owoców morza, słodko-pikantny  chutney z daktyli]

Dessert

 BIAŁA CZEKOLADA/ PISTACJE/POMARAŃCZA/KARMEL

 [przekładana warstwami tarta]

Petit-four/ słodka puenta

SŁODKA NIESPODZIANKA

Cena: 


z selekcją win
529 pln /osobę

z kieliszkiem szampana o północy 389 pln/ osobę

Godziny otwarcia

Restauracja przyjmuje zamówienia
od 12:00  do 22:30

Bar do 24:00

 

 

Jak do nas dojechać?