Poznaj nasze specjały

Menu sezonowe

Menu a’la carte opiera się na lokalnych przysmakach z elementami hiszpańskimi. Idea marki “Spanish roots, European soul” znajduje tu swoje odzwierciedlenie. Fuego oznacza ogień, więc spodziewać się można intensywnych doznań kulinarnych.

Przystawki zimne

PLATER „FUEGO” 66 PLN
selekcja hiszpańskich wędlin i serów / pieczywo / masło smakowe / oliwa

            

SAŁATKA Z PODWĘDZANĄ KACZKĄ 45 PLN
kai lan/ majonez z dzikiego czosnku/ wędzony ser/ piklowana rzodkiewka/
brązowa pieczarka

    

TATAR 55 PLN
siekana podwędzana wołowina/ papryczka chili/ piklowany zielony szparag/ jamon serrano/ miodowe bbq

    

ŁOSOŚ 49 PLN
gravlax/ mus z zielonego groszku i wasabi/ rzodkiew/ żel z buraka i ananasa/ salsa z melona i malin/ kwaśne jabłko

     

SAŁATKA CAESAR 35 PLN
manchego/ kapary/ sos caesar/ jajko poche marynowane w oliwie truflowej lub grillowana pierś z kurczaka

       

Przystawki ciepłe

KURKI 45 PLN
kurki/ bób/ żółtko 64/ chipsy ziemniaczane/ sos orzechowo-kokosowy/ młody szpinak

    

pierogi home made 39 PLN
pierogi z regionalnym twarogiem/ szpinak/ ziemniaki/ dymka

    

KALAFIOR36 PLN
grillowany kalafior/ nowalijki/ puree z czarnej fasoli/ mikro zioła

     

Zupy

ŻUREK WROCŁAWSKI 30 PLN
kurki / ziemniaki / bekon

    

KREM Z MŁODYCH WARZYW                                      38 PLN        


kalarepa/ szpinak/ kalafior/ brokuł/ salsa z ogórka i słodkich pomidorów/
przegrzebki hotate

           

CONSOMME 28 PLN
rosół/ domowy makaron/ warzywa julienne

     

Makarony

FAGOTTINI 38 PLN
rukola/ emulsja maślana/ zielony groszek/ chili/ dymka

    

SPAGHETTI AGLIO E OLIO 32 PLN
czosnek / chili / natka pietruszki / oliwa

 

LINGUINE POMAROLA 35 PLN
sos ze świeżych pomidorów / bazylia / grana padano

   

Dania główne

OKOŃ MORSKI 75 PLN 
pesto z brokułów i młodego szpinaku/ sos ze świeżego ogórka i limonki/ grillowana rzodkiewka/ zielony groszek

           

WOŁOWINA 98 PLN
stek z polędwicy wołowej/ puree z pieczonej marchewki i chorizo/ szalotka/ kurki/ sos holenderski z whisky

        

KURCZAK65 PLN
pierś z kurczaka zagrodowego/ sałata karmelizowana/ sos morelowy/ ziemniak zapiekany w maśle/ panko

       

AC CHICKEN BURGER 45 PLN
dip mango / ser Mozzarella / frytki/ sałata/ pieczona papryka

      

AC WEGE BURGER  48 PLN
dip seryo-słonecznik/ frytki/ sałata/ pieczona papryka 

     

SZNYCEL SCHABOWY 62 PLN
młoda kapusta duszona w maśle z pomidorami i dymką/ ziemniaki w mundurkach/ dip miodowo musztardowy

      

Desery

AC VANILLA ICE CREAM 32 PLN
lody waniliowe w polewie mango-marakuja/ kompresowane owoce sezonowe/ puder owocowy

       

SGROPPINO 34 PLN
sorbet cytrynowy z Prosecco/ truskawka/ malina

  

PANCAKE 27 PLN
puszysty naleśnik/ lody nugatowe/ karmel/ sos pomarańczowy

   

Wkładka SUMMER  – letnie propozycje Szefa Kuchni Fuego  ->  kliknij poniżej:

SUMMER-MENU-2019SUMMER-MENU-2019

Godziny otwarcia

Restauracja przyjmuje zamówienia
od 12:00  do 22:30

Bar do 24:00

 

 

Jak do nas dojechać?